Navigáció

Főoldal Időpontok szerint Részletek - Jamilanda találkozó

Eseménynaptár

<< Március 2023 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9
13141516171819
202122232426
27293031  


Belépés


E-mail Nyomtatás

Időpontok szerint

Esemény 

Esemény:
Jamilanda találkozó
Mikor:
2023.02.11 17.30 h - 21.00 h
Hol:
Budapest - II., Lövőház u. 29. I/3.
Kategória:
Spirituális beszélgetés

Leírás

Jamilanda találkozó


 

Ha szeretnél elmerülni egy csodálatosan inspiráló regény világában, kicsit megpihenni, ellazulni, és együtt áramlani a történettel, akkor szeretettel várunk ezen a különleges hangulatú felolvasáson.

Jamilanda - a közel 600 oldalas könyv mesterien kidolgozott részletgazdagsággal mutatja be egy - ebben a formában - fiktív önfenntartó közösség hétköznapjait, ahol sikerült megvalósítani a Béke Társadalmát. Nincsenek ego-harcok, hétköznapi drámák, helyette elfogadás és összetartás jellemzi az ott élőket.

Itt az idő, hogy újra összhangba kerüljünk a természettel és a teremtéssel. Legyőzhetjük azt a szűkösséget, ami a nagy összefüggések nem ismerete által kizsákmányolta és szétrombolta a bolygót. Figyelmességgel, kooperációval, bizalommal és szeretettel képesek leszünk letenni az alapjait egy olyan társadalmi életmódnak, ami minden egyes földi lénynek engedi, hogy békében, bőségben, jólétben és mindenekelőtt szabad önrendelkezéssel éljen. És hogy miként tudjuk ezt a gyakorlatba átültetni, milyen módszerek, perspektívák, viselkedési- és cselekvési alternatívák vezetnek el egy fenntartható, globális életközösséggé, az a lényegi tartalma a német szerző által meghirdetett „Átalakulás Mozgalomnak”.

 

Egy rövid bevezető film Jamilandáról az "Átalakulás Oázisáról":
https://www.youtube.com/watch?v=ghXpaGlpgm8

 

A fordítóról
Komlósi Amina szabadúszó fordító, akit a különleges életutak inspirálnak. Alander Baltosée Jamilanda című regényének első kiadására 2011-ben bukkant rá, és azóta dédelgeti magában az álmot, hogy megjelenjen a könyv magyar nyelven is. 2020 őszén jelentette be az író, hogy átdolgozza, aktualizálja és újabb fejezetekkel bővíti a regényt. Ekkor vették fel egymással a kapcsolatot, és indították el az együttműködést. A regény fordítása és lektorálása lezárult, jelenleg a nyomdai előkészítés folyik.

„A kert csendjében úgy éreztem magam, mintha egy hosszú út után végre megérkeztem volna oda, ahová az életem mindig is vinni akart. Élveztem a békét, ami teljesen elárasztott. Legszívesebben csak ültem volna ott, anélkül, hogy bármit is tennék. Kipihenni az elmúlt évek csalódásait és sorscsapásait, azokat a pillanatokat, amikor magányosnak, meg nem értettnek és tévelygőnek éreztem magam törekvéseimben és vágyakozásomban. Hálás voltam, biztonságban éreztem magam, megkönnyebbülve egy tehertől, amely már oly régóta nyomta a vállam. Anélkül, hogy tudnám, mi az. Egy álom közepébe csöppentem, egy valósággá vált tündérmese részeként.”

 

A felolvasás után kötetlen beszélgetésre invitálunk.
 

A rendezvény adományos. Ajánlott adomány: 2500 Ft/fő

Mivel a férőhelyek korlátozottak, kérlek biztosítsd a helyed e-mailban vagy telefonon:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. +36 30 5481515

 

Helyszin

Térkép
Eseménytípus:
Budapest
Utca:
Lövőház u. 29.
Irányítószám:
1024
Város:
II., Lövőház u. 29. I/3.
Megye:
Pest
Ország:
Ország: hu

Szóljon hozzá!Rakd ki a képet